SLUIT MENU

“Ze zijn knettergek geworden!“

Zzp’ers verplichten om zich aan te sluiten bij een bedrijfspensioenfonds. En dan de premies met een kwart verhogen. Knettergek, vindt Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.

Het gaat al jaren niet goed met onze pensioenen. Doordat ze niet meestijgen met de inflatie, is de waarde van de pensioenen de afgelopen jaren met 15% gedaald. En voor volgend jaar hangt velen van ons zelfs een korting boven het hoofd.

Toch vertellen de pensioenfondsbestuurders ons steeds weer dat we het beste pensioenstelsel ter wereld hebben. En dat het Pensioenakkoord dat onze pensioenen moet moderniseren, ervoor zorgt dat dit zo blijft. De pensioenfondsbestuurders gunnen het alle werkenden van dit mooie stelsel te profiteren.

Nu al kunnen zelfstandige schilders ervan genieten. Of beter: moeten genieten. Want de bestuurders van het pensioenfonds Schilders vinden het zo belangrijk dat ook zelfstandigen een goed pensioen krijgen, dat zij alle zelfstandige schilders hebben verplicht deel te nemen aan het Schilderspensioenfonds. Voor hun eigen bestwil.

Waarom is die verplichting nodig?

Er gaan steeds meer stemmen op ook alle andere zelfstandig ondernemers dit prachtige stelsel te geven. Ook hen desnoods te dwingen zich aan te sluiten bij een pensioenfonds. Voor hun eigen bestwil.

Wat ze mij maar niet aan mijn verstand kunnen peuteren is waarom die verplichting nodig is. Als die pensioenfondsen en hun bestuurders het beste ter wereld hebben te bieden, dan zouden zelfstandigen toch staan te juichen als ze allemaal mee mogen doen. Of zijn die bestuurders bang dat veel zelfstandigen, net als ik, hun mooie praatjes niet voor zoete koek aannemen.

Stug blijven pensioenfondsen volhouden dat je 2 tot 3 maal zoveel aan pensioen ontvangt dan je aan premie hebt betaald. Kletskoek! Hoe kunnen zij voorspellen dat het Pensioenakkoord onze pensioenen toekomstbestendig maakt? Kletskoek. Het maakt de hoogte van je pensioen nog onzekerder dan nu.

Een feit is wel dat vorige week alle zelfstandige schilders verrast werden met een brief van het BPF Schilders waarin een premieverhoging van maar liefst 25% werd aangekondigd. Het modernste pensioenfonds ter wereld voert zonder blikken of blozen een premieverhoging  in waar de maffia jaloers op zou zijn. Knettergek!

Niet boos worden heren en dames schilders, want het pensioenfonds doet dat allemaal voor jullie pensioen, voor jullie eigen bestwil. En natuurlijk ook een beetje voor het voortbestaan van het fonds –en de banen van de pensioenfondsbestuurders. Voor hun eigen bestwil dus.

Laten we hopen dat het Gerechtshof in Den Haag het doek laat vallen voor dit krankzinnige toneelstuk en dat het zelfstandige schilders de vrijheid gunt hun pensioen zelf te regelen.

Charles Verhoef, bestuursvoorzitter van Zelfstandigen Bouw

NB: Eind december is de uitspraak in de rechtszaak tegen het verplicht schilderspensioen, die Zelfstandigen Bouw heeft aangespannen.

ZiPconomy geeft ruimte aan auteurs die eenmalig een artikel willen plaatsen op ZiPconomy. Naam en functie van deze gastbloggers worden onder het artikel vermeld. Bekijk alle berichten van Gastblogger

Eén reactie op dit bericht

  1. Zoals al zo vaak aangehaald. Ze doen het om hun eigen toekomst veilig te stellen, want als er echt zoveel geld aan te verdienen is dan vragen ze niet of je mee wilt doen.
    Banken en Verzekeraar willen alleen geld aan jouw verdien en daar worden ze door de Overheid in ondersteund, doordat deze laatste ons verplicht hieraan mee te doen.
    Goed stuk Charles….