"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Raad voor Werk en Inkomen

In de Raad voor Werk en Inkomen zijn werkgevers, werknemers en gemeenten verenigd. Samen overleggen zij hoe zij er voor kunnen zorgen dat de arbeids- en re-integratiemarkt beter functioneren. Ondanks hun verschillende invalshoeken en belangen zijn deze partijen immers gebaat bij samenwerking. De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Op de golven van de economische conjunctuur verandert het beeld van werkgelegenheid en werkloosheid continu. De arbeidsmarkt kent zo zijn eigen dynamiek, maar laat zich toch ook bijsturen. Efficiënt en effectief beleid is daarvoor een eerste voorwaarde; draagvlak en gezamenlijke aanpak een tweede. Door zijn bijzondere samenstelling kan de RWI aan beide voorwaarden voldoen. Praktijkervaringen en kennis op basis van onderzoeken, analyses en bijeenkomsten leveren binnen de RWI de expertise op die noodzakelijk is om de arbeids- en re-integratiemarkt de goede kant op te duwen.De RWI bedient met zijn producten de spelers op de arbeidsmarkt. Allereerst natuurlijk de minister en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, maar soms ook de Tweede Kamer of een ander ministerie.

Naar website
Terug naar de keuzetool
Vind advies & tooling

Vind uw beste adviesbureau, MSP of broker

Advisering organisaties over flexibele schil, inhuur ZZPers, verhouding vast- en flexibel personeel, brokers, contractmanagement, Managed Service Providors (MSP)

Vind advies & tooling
Vind bemiddelingsbureaus

Ondersteuning bij het vinden van interim professionals

Overzicht van bureaus die bemiddelen tussen opdrachtgever en ZiPer.

Vind bemiddelingsbureaus
Vind websites & apps

Tools en informatie voor zelfstandige professionals

Websites met informatie voor en over flexmarkt en ZP’ers, belangenbehartigers en verwijzingen naar handige app’s en tools voor ZP’ers.

Vind websites & apps

Vind alle interim opdrachten bij organisaties

De ZiPconomy marktplaatsenkaart is een overzicht van meer dan 200 organisaties (non profit en profit) die een (eigen) online marktplaatsen, inhuurdesks of jobboard gebruiken voor het inhuren van zelfstandige interim professionals / zzp’ers .

Vind Marktplaatsen
Vind jobboards

Vind commerciële opdrachten met interim opdrachten

Matching van vraag en aanbod van ZiP-opdrachten

Vind jobboards
VMS tool banner
VMS Selectie tool

Vind uw Vendor Management Systeem

Maak een selectie uit een 15-tal voor de Nederlandse markt beschikbare Vendor Management Systemen (VMS) om uw externe inhuur mee te beheren en te sturen.

VMS Selectie tool
Professioneel inhuren
Alexander Heise (Hays): “Bedrijven in moeilijkheden hebben niet altijd financiële, maar eerder wervingsproblemen”

Om de ontwikkelingen van recruitment en MSP in de EMEA-markt te begrijpen, moet je op het terrein komen. Dat is precies de rol en het doel van Alexander Heise, Managing Director EMEA bij Hays. Een interview over de internationalisering van talentenpools, opkomende behoeften en de professionalisering van de markt. [Lees meer …]

Professioneel inhuren
De finance professional die zijn transformatie slim organiseert, heeft de toekomst

De rol van de finance professional is sterk in beweging. Dat blijkt uit een groot onderzoek van FinanceFactor en ZiPconomy onder hoog opgeleide finance professionals. In het onderzoeksrapport, dat deze week verschijnt, staat onder meer dat zij digitalisering als een van de sterkst groeiende ontwikkelingen zien. Dat vraagt vaardigheden om data in de breedte van de business te interpreteren. Hierdoor verandert hun rol structureel van ‘blauwe’ controller naar tactisch en strategisch partner in business. De transformatie naar andere vaardigheden en competenties onderkennen zij, maar geven ze overwegend traditioneel vorm. [Lees meer …]