"Exploring the future of work & the freelance economy"

Download icoonZiP papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van ZiPconomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

Zelfstandigheid, flexibiliteit en sociale zekerheid. Een kijkje over de grens.

Wel of geen onderdeel van een collectief sociaal zekerheidsstelsel? Wanneer ben je wel of geen zelfstandige? Welke criteria daarvoor zijn ‘toekomstproof’? Onderwerpen waar we hier in Nederland al jaren over discussiëren? In het daarom niet eens zinvol om eens te kijken hoe dat elders zit? Een vergelijkend ZiPconomy onderzoek tussen Nederland, Californië, België en Scandinavië.

Download icoonDownload nu
Whitepaper: HR & Flex (editie 2021)

Hoe haal je als HR-professional het meeste resultaat uit iedereen die flexibel aan je organisatie verbonden is? In een volledig vernieuwd en geactualiseerde whitepaper schetsen we 10 aandachtspunten.

Een Compagnon & ZiPconomy co-productie.

Download icoonDownload nu
Interim managementbureaus in het oog van de storm

Hoe ziet de interim-managementmarkt er anno 2019 voor de bureaus uit? Dat is de kern van het onderzoek dat ZiPconomy in opdracht van en in samenwerking met ABN AMRO heeft uitgevoerd. Het rapport bevat een marktmonitor met tal van cijfers over de bureaumarkt plus een uitgebreide duiding van die cijfers door insiders en outsiders.

Download icoonDownload nu
De weg naar een Total Talent Acquisition Architectuur
Total Talent Acquisition (TTA) is ondertussen vaak gehoord begrip. De tools zijn hier alleen nog niet klaar voor. We schreven samen met #HRTech Review een  whitepaper om 22 soorten tools voor TTA in een logische architectuur te plaatsen. Voor organisaties die op zoek zijn naar de juiste mensen.
Download icoonDownload nu
Wet Zelfstandigenverklaring en de webmodule uitgelegd

Het kabinet Rutte III was van plan de Wet DBA te vervangen. Met Wet Minimumbeloning en Wet Zelfstandigenverklaring, uitzonderingsregels voor zelfstandigen met een laag tarief (minimumtarief van 16 euro) en hoog tarief (=zelfstandigenverklaring, een opt-out voor tarieven van boven 75 euro per uur).

Dat ging allemaal niet door. Wat de plannen waren kunt u hier toch nog eens nalezen.

Actuele informatie over de webmodule staat elders op deze website, namelijk hier

Download icoonDownload nu
HR & TOTAL TALENT ACQUISITION. 10 do’s en don’ts (Editie 2020)

Door flexibilisering, schaarste aan talent en tegelijk druk op de kosten overwegen steeds meer organisaties een integrale benadering van al hun personele vraagstukken. Maar hoe krijgt dat in de praktijk vorm?

In deze Compagnon & ZiPconomy co-productie laten – aan de hand van de praktijk – 10 do’s and don’ts zien.

Download icoonDownload nu
1 2 3