"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Van Wet DBA naar VBAR? Infobijeenkomst over de huidige stand van zaken

Bovib organiseert een informatiebijeenkomst over de impact van nieuwe wetgeving rond de inhuur van zzp’ers. “Voorlichting is belangrijk, want we zien reuring ontstaan.”

Bovib, de branchevereniging voor intermediairs en brokers, organiseert op 24 september een informatiesessie over de impact van nieuw beleid rondom de inhuur van zzp’ers. Welke invloed heeft de conceptwet Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden (VBAR) ten opzichte van de huidige Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DBA)? En wat betekent de intensivering van handhaving op het gebied van schijnzelfstandigheid?

De bijeenkomst op 24 september is bedoeld voor organisaties die zzp’ers inhuren en intermediaire dienstverleners. Onder leiding van ZiPconomy-hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts worden zij bijgepraat over de huidige stand van zaken rondom wet- en regelgeving.

Ten onrechte huiverig voor wet VBAR

“Belangrijk, omdat we vanuit de Bovib nu toch wel zien dat er wat reuring ontstaat”, vertelt mede-organisator Arno Pronk van Bovib. “Ten eerste omdat de Belastingdienst per 1 januari 2025 weer volop wil handhaven en controleren op schijnzelfstandigheid. Ten tweede zien we dat veel inhurende organisaties ten onrechte een voorschot nemen op het wetsvoorstel VBAR, terwijl het nog niet meer is dan een voorstel.”

De Raad van State moet nog met een advies komen over het concept, benadrukt Pronk. “En daarna moet de Tweede Kamer zich er nog over buigen. Toch worden inhurende organisaties nu al bang om zzp’ers in te huren. Reden genoeg voor de Bovib om een informatiebijeenkomst te organiseren.”

De bijeenkomst (24 september) vindt plaats in het DynaHouse te Nieuwegein. De inloop is vanaf 14.30 uur en de rondetafelsessie begint om 15.00 tot 17.00 uur. Afsluitend is er een borrel. Aanmelden is gratis en kan via secretariaat@bovib.nl o.v.v. je naam en de naam van je organisatie.

Bovib, de vereniging en branche-organisatie van de onafhankelijke inhuur-intermediairs in Nederland. Bekijk alle berichten van Bovib

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *