"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Alles wat zzp’ers moeten weten over de Wet DBA: ‘Geen goednieuwsshow, wel een eerlijk verhaal.’

Wat moet een zelfstandig professional weten over de aankomende handhaving op schijnzelfstandigheid? Expert Arno Pronk van Circle8 vertelt het tijdens een speciaal webinar voor zzp’ers.

De zzp-markt is in rep en roer vanwege de aankomende handhaving op schijnzelfstandigheid per 1 januari 2025. Maar wat verandert er nu echt over een paar maanden? Moet jij je zorgen maken als zelfstandig professional?

“Als zelfstandig ondernemer is het van groot belang op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en de mogelijke gevolgen”, zegt Arno Pronk, director New Business bij intermediair Circle8. Op maandag 30 september geeft hij een gratis online kennissessie over wetgeving en handhaving, speciaal voor zelfstandigen.

Eerlijk verhaal

Circle8 is specialist op het gebied van externe inhuur van professionals. Om zowel opdrachtgevers als zelfstandigen goed te informeren, volgt Pronk de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving op de voet. 

Tijdens de Werf& en ZiPconomy Webinar Week vertelt hij in 45 minuten alles wat jij moet weten als zelfstandig professional. “Het wordt niet per se een goednieuwsshow, wel een eerlijk verhaal over wat je te wachten staat”, zegt Pronk. “Ik wil zelfstandig professionals een spiegel voorhouden. Doe jij je werk echt als zelfstandig professional? Wat zou je moeten doen om wel aan de wetgeving te voldoen? Dat leer je tijdens deze kennissessie.”

Antwoord op belangrijke vragen

Verder geeft hij tijdens het webinar antwoord op vragen als:

  • Wat betekent die handhaving nu precies?
  • Welke risico’s loop ik als zelfstandige?
  • Wat is de laatste stand van zaken in de politieke discussie?
  • Hoe zit het met de nieuwe wet VBAR die eraan komt?
  • Wat kan en moet ik doen om ook na 2025 als zelfstandige verder te kunnen?

Daarnaast krijg je als kijker de mogelijkheid om zelf extra vragen te stellen. Pronk: “Dit webinar is bedoeld voor iedereen die momenteel werkt als zelfstandig professional of overweegt zzp’er te worden. Ook opdrachtgevers van zzp’ers kunnen hun voordeel doen met de info uit het webinar.”

Schrijf je hier kosteloos in.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

3 reacties op dit bericht

  1. Er zijn bijna 2 miljoen zzp ers
    28 procent werkt voor de overheid en 21% in de zorg…. Die nieuwe wet is een schot in de voet van de overheid zelf maar schijnbaar zien ze dat nog niet helemaal…
    Wie gaat die 560.000 mensen leveren in loondienst aan de overheid en wie gaat die 490.000 mensen leveren aan de zorg in loondienst en dat zijn echt niet alleen maar mensen die pleisters plakken maar veelal ook chirurgen die zelfstandig werken..

    Ik zorg in ieder geval dat ik in januari de popcorn klaar heb staan

  2. Idioterie dit is een vrij land ? Er zijn mensen tekort voor vele banen en de regels zullen de situatie er niet beter op maken. Zoals zoveel maatregelen slaan ze de plank weer mis ! Succes Nederland ik vertrek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *