"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ArbeidsmarktPoort: Hoe zorgen we dat onderwijs en arbeidsmarkt op elkaar aansluiten?

De arbeidsmarkt verandert snel door automatisering, robotisering en maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Hoe zorgen we dat het onderwijs goed aansluit op de arbeidsmarkt? Tijdens de vierde editie van de ArbeidsmarktPoort zoeken experts, politici en ervaringsdeskundigen oplossingen.

Het is belangrijk dat ons onderwijs aansluit bij de snel veranderende arbeidsmarkt, maar dat blijkt best lastig. Het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt moet kleiner worden om toekomstige uitdagingen aan te kunnen. Hoe regelen we dat?

Dat thema staat centraal tijdens de vierde editie van ArbeidsmarktPoort op dinsdag 15 oktober. Onderwijs- en arbeidsmarktdeskundigen, politici en andere belanghebbenden komen samen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te bespreken.

Ondernemers, onderwijzers en Kamerleden

Samen met gespreksleider Hans Biesheuvel (voormalig voorzitter ONL voor Ondernemers) bespreken deskundigen zoals Maurice Limmen (voorzitter van de Vereniging Hogescholen) en Hans Schutte (Bestuursvoorzitter ROC Mondriaan) de onderwijsplannen van het kabinet. Kamerleden Don Ceder (ChristenUnie), Mikal Tseggai (GroenLinks-PvdA) en Thierry Aartsen (VVD) reflecteren op het gesprek, delen hun visie en gaan met elkaar in debat.

De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt is een belangrijk vraagstuk in politiek-bestuurlijk Den Haag. Demografische, economische en technologische ontwikkelingen hebben invloed op onze beroepsbevolking en arbeidsmarkt. Hoe krijgen we succesvol een Leven Lang Ontwikkelen van de grond? En hoe zorgen we dat het onderwijs jongeren de juiste kennis en vaardigheden geeft voor de toekomst?

Aanmelden

De ArbeidsmarktPoort is een initiatief van brancheverenigingen ONL voor Ondernemers, Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) en Bovib. Wil je er op 15 oktober bij zijn? Dat kan. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Nieuwspoort. Inloop vanaf 15:30 uur, het inhoudelijke gedeelte begint om 16:00 uur. Na het programma is er een borrel. Aanmelden kan via BOVIB – Branche-organisatie voor intermediairs en brokers – Arbeidsmarktpoort

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *