"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Cosmas Blaauw (SharePeople): “Wij zijn geen verzekeraar en al helemaal géén cowboy-club”

“SharePeople is helemaal géén verzekeraar, maar een coöperatie van zzp’ers”, legt Cosmas Blaauw van SharePeople in dit artikel uit. “Door het beeld dat is ontstaan, staan we steeds 1-0 achter.”

Natuurlijk was ik blij toen afgelopen zomer een journalist van het FD belde naar aanleiding van onze radiocommercial. Free publicity: altijd goed, dacht ik… Maar, terugkijkend op die publicatie op de voorpagina van het FD, heb ik nu spijt. Want we werden in een adem genoemd met ‘cowboy-verzekeraars’ Insify en Zzuper. Het gevolg van het FD-artikel was dat ik de afgelopen maanden steeds moest uitleggen dat SharePeople helemaal géén verzekeraar is, maar een coöperatie van zzp’ers die nu door de minister van Sociale Zaken wordt gedwongen om te gaan samenwerken met een verzekeraar. Door het beeld dat is ontstaan, staan we steeds 1-0 achter. En dat is niet prettig nu er zoveel te doen is rondom de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (BAZ). 

Club zzp’ers die nooit arbeidsongeschikt worden

Het idee van de SharePeople Coöperatie (eind 2019 opgericht) is altijd geweest om een onderling vangnet te creëren voor zzp’ers. Daarbij richten we ons op gezonde ondernemers, of beter gezegd op ondernemers die denken toch nooit ziek of arbeidsongeschikt te worden en daarom niet zo’n dure verzekering willen. Omdat zo’n verzekeraar allerlei ziektes wil uitsluiten of je niet accepteert omdat je 10 jaar geleden iets hebt gehad of een psycholoog hebt bezocht omdat het leven even tegenzat. We hebben zo’n verzekeraar ook helemaal niet nodig, het is veel beter, goedkoper en leuker om het onderling te regelen. 

Wakker geschud door AD(H)D coach Jasper Buitenhuis

En toen zag ik deze post op linkedin, die meer dan 400 reacties opriep. Jasper Buitenhuis heeft van zijn ADD zijn kracht gemaakt en helpt anderen met AD(H)D. Ik vind het belachelijk dat een ADD’er wordt afgewezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Ik denk namelijk dat een ADD-er heel goed functioneert als zzp’er, waarschijnlijk beter dan in loondienst.  

SharePeople Coöperatie lid

Ik realiseerde mij dat ik Jasper ken, hij is lid van de SharePeople Coöperatie. En had, omdat wij riepen dat die veel te dure verplichte AOV eraan zit te komen, gepoogd via SharePeople een verzekering af te sluiten. Hij werd afgewezen door de verzekeraar achter onze eigen groeps-verzekering!

We hebben nog heel wat uit te leggen. Dat ga ik dan ook vaker doen, want we zijn geen cowboy-club.  

Cosmas Blaauw is oprichter van de SharePeople Coöperatie. Bekijk alle berichten van Cosmas Blaauw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *