"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Dustin Robinson (Malt): ‘Gebruik Total Talent Management om superteams te bouwen’

Freelancemarktplaats Malt presenteert een gloednieuw e-book over arbeidsmarkttrends en Total Talent Management (TTM). In een webinar vertelt Dustin Robinson hoe zulk integraal talentbeheer je kan helpen om klaar te zijn voor de toekomst.

Flexibele werkmodellen, de groei van de zzp-economie, focus op werkgeluk en langdurige relaties met tijdelijke krachten. Dat zijn de vier belangrijkste trends in de wereld van werk, blijkt uit onderzoek van de internationale freelancemarktplaats Malt.

Tijdens de Werf& en ZiPconomy webinarweek presenteerde hoofd Marketing Dustin Robinson een nieuw e-book: ‘Het nieuwe werken: Total Talent Management voor de moderne werkplek’. Hierin lees je meer details over de trends en hoe je erop in kunt spelen. In onderstaand webinar geeft Robinson meer uitleg.

Flex als langetermijntrend in de wereld van werk

“Wereldwijd spelen flexibele werkmodellen een steeds grotere rol in organisaties”, vertelt Robinson. “Vast personeel wil meer flexibiliteit en meer mensen kiezen voor zzp-schap, omdat ze hun eigen uren, werklocaties en werkinhoud zelf willen bepalen. Hier moet je rekening mee houden als je altijd het beste talent in je organisatie wil hebben.”

Een andere belangrijke trend is de focus op werkgeluk. “Naast goed werkgeverschap, moet je ook aan de slag met goed opdrachtgeverschap. Freelancers hebben namelijk ruime keuze uit opdrachten en opdrachtgevers. Ook al biedt je een goed tarief, jouw normen en waarden moeten overeenkomen met die van de freelancer. Zo niet, dan loopt hij weg.”

Verder is het van belang om een echte relatie aan te gaan met je flexibele medewerkers. Dat betekent echte aandacht voor wie er rondloopt in je organisatie.

Total Talent Management voor superteams 

De manier om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst, is zogenaamd Total Talent Management (TTM). Robinson vertelde tijdens het webinar over de voordelen van teams met een mix van vaste en flexibele medewerkers. “Deze blended teams noemen we bij Malt ook wel ‘superteams’”, vertelt hij. “Je 

bundelt de krachten van vast en flex om meer voor elkaar te krijgen. En dat is net wat anders dan een tijdelijke vervanging van ziekte of een vacature invullen met een freelancer, omdat er geen vaste krachten te vinden zijn. Het is een strategie.”

En bij die strategie speelt TTM een belangrijke rol, legt hij uit. Met TTM creëer je overzicht van wie er rondlopen in jouw organisatie. Je krijgt inzicht in aantallen, budgetten en contracten met werknemers en freelancers.

“Zo wordt het makkelijker om aan wetgeving te voldoen, weet je precies wat speelt en kan je kosten besparen puur omdat je daar een overzicht van hebt. Je stroomlijnt processen”, zei Robinson. “Met dit soort inzichten kun je bovendien als HR-professional, procurementleider of inhurende manager echt strategisch meedenken over het optimaal inzetten van je flexibele schil.”

Proces- en gedragsverandering

De meeste organisaties missen zulk overzicht, merkt Robinson op. “Dat is best gek, want het zijn uiteindelijk je mensen die het succes van de organisatie bepalen”, zegt hij. “Ik denk dat het meerdere oorzaken heeft. Er zijn nog geen goede systemen en processen en als die er al zijn, weten managers niet hoe ze ermee moeten werken. Of ze zijn daar simpelweg niet aan gewend. Om TTM te laten werken moet je dus zowel zorgen voor betere processen en systemen, als cultuur- en gedragsverandering.”

In het nieuwe e-book lees je meer over de voordelen van zo’n geïntegreerde benadering van talentmanagement. Ook geeft Malt praktijkvoorbeelden van moderne bedrijven die TTM nu al gebruiken voor strategisch personeelsmanagement. Download het e-book hier.

Kijk hieronder het webinar terug:

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *