SLUIT MENU

Hoe Nétive VMS uitgroeide tot leider in de internationale VMS-markt

In het recent gepubliceerde PEAK-matrix-rapport van de internationaal gerenommeerde Everest Group is Nétive VMS erkend als leider binnen de VMS-markt in de EMEA-regio. Deze erkenning bevestigt de sterke prestaties op het gebied van technologie en compliance. Ze behoren in de EMEA-regio nu tot de selecte groep ‘leaders’ en hebben in die categorie zelfs de status van ‘star performer’ verworven. Chris Neddermeijer, medeoprichter en solution architect bij Nétive VMS, schrijft dit mede toe aan Nétive’s sterke focus op internationale compliance.

Patrick Tiessen, medeoprichter en ceo bij Nétive VMS: “Veel bedrijven hebben te maken met een steeds complexere regelgeving rondom inhuur. Wij hebben een softwareoplossing ontwikkeld die zo flexibel is dat die zich eenvoudig aanpast aan de wet- en regelgeving van verschillende landen.”

Voor een organisatie die alleen in Nederland inhuurt kan dat al veel werk met zich meebrengen. Voor bedrijven die internationaal actief zijn, wordt het nog ingewikkelder. “De regels verschillen immers per land en soms zelfs per deelstaat, zoals in Duitsland”, vertelt Chris.

Regels per land en regio

Patrick ziet dat steeds meer organisaties internationaal inhuren. “Nétive VMS is inmiddels actief in 45 landen. Dat brengt een hele reeks aan voorschriften met zich mee. Ons systeem helpt om aan al die complianceregels te voldoen, ongeacht in welk land de organisatie actief is.”

Een klein voorbeeld”, legt Chris uit. “In Nederland ben je verplicht om bij het inhuren van een zzp’er zijn ID te controleren, maar je mag het niet opslaan. Huur je een zzp’er uit Kroatië dan ben je juist verplicht om een kopie van dat document te bewaren. Dit soort verschillen in wetgeving, bijvoorbeeld tussen Nederland en Kroatië, maken het naleven van compliance complex. Nétive VMS vereenvoudigt deze processen door ingebouwde ondersteuning voor dergelijke regels, zodat bedrijven niet voor verrassingen komen te staan.”

Bieden andere VMS-aanbieders geen soortgelijke oplossingen om dit soort problemen aan te pakken? Chris: “Bij ons is compliance geen op zichzelf staand item, geen sluitstuk van het hele proces. Het is verweven in het gehele inhuurtraject, in elke stap – van de eerste aanvraag tot de uiteindelijke facturatie. Het is die geïntegreerde aanpak waardoor we organisaties kunnen helpen om op elk moment in het traject aan de regels te voldoen.”

Schaarste op arbeidsmarkt

De voortdurende schaarste aan gekwalificeerd personeel blijft een grote uitdaging voor inhurende organisaties, vooral in sectoren zoals IT, techniek en zorg. Patrick ziet hier een belangrijke rol weggelegd voor de technologie.

“Door automatisering en het koppelen van interne systemen met die van leveranciers kunnen we bedrijven helpen om efficiënter te werken. Zo zijn, door de recente overname en integratie van FlexForceMonkey, uitzenders en detacheerders in staat om nog sneller en eenvoudiger samen te werken met klanten die gebruikmaken van een VMS.

Met onze technologie creëren we naadloze integraties tussen klanten en leveranciers, wat resulteert in efficiëntere processen, minder fouten en betere toegang tot talent in een krappe markt. “

Bovendien: door systemen te integreren, worden ook data samengebracht, wat weer enorm veel nieuwe mogelijkheden geeft. Patrick: “Er worden ontzettend veel data vastgelegd in al die verschillende systemen. Juist nu, met de krapte op de arbeidsmarkt, is het cruciaal dat we die data gaan combineren. Door die gegevens slim te gebruiken, kunnen we veel gerichter op zoek naar talent.”

Chris: “AI stelt bedrijven in staat om niet alleen op basis van data en patronen sneller beslissingen te nemen, maar ook proactief in te spelen op toekomstige talentbehoeften, waardoor ze een concurrentievoordeel krijgen. Of het nu gaat om vacatures die je nu moet invullen, of om posities die over zes maanden of een jaar vrijkomen – je moet vooruit kunnen denken.

Met die verzamelde data kun je het hele inhuurprogramma optimaliseren en ontdekken: wat bepaalt nu echt het succes van mijn inhuurproces? Zijn het bijvoorbeeld meer leveranciers, of juist andere aanvragen die het verschil maken?

En niet alleen dat – het reikt verder. Het raakt je volledige talentacquisitie. Hoe komt talent binnen? Hoe ontwikkel je dat talent verder? Moet je huidig personeel verder ontwikkelen? Is het tijd voor reskilling of upskilling programma’s?”

Chris legt uit: “AI maakt het ook mogelijk om complexe informatie op een begrijpelijke manier met de hele organisatie te delen. In plaats van dat bepaalde initiatieven alleen bij de top of bij HR worden neergelegd kun je AI inzetten om het vraagstuk direct naar de werkvloer te brengen, precies daar waar de behoefte ontstaat.”

Chris: “Onze focus op compliance, toegang tot talent en integratie zorgt ervoor dat bedrijven niet alleen voldoen aan de regels, maar ook wendbaarder worden in een dynamische markt. Je kan het eigenlijk bijna niet meer los zien van elkaar. Sterker nog: “We zouden het niet los van elkaar willen zien.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *