"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

In actie op International E-Waste Day: doneer gebruikte laptops, smartphones of tablets

HR-techdienstverlener HeadFirst Group vraagt leveranciers hun gebruikte laptops, desktops, tablets, smartphones en printers te doneren op International E-Waste Day. Skip Saegaert: “Met deze actie verminderen we de elektronische afvalberg en helpen we werkgelegenheid en onderwijs in ontwikkelingslanden vooruit.”

De berg elektronisch afval (oftewel: e-waste) groeit wereldwijd enorm door de snelle technologische vooruitgang en de steeds kortere levensduur van apparaten. Uit cijfers van de World Health Organization blijkt dat e-waste een van de snelstgroeiende afvalstromen ter wereld is. Op International E-Waste Day op 14 oktober komt HR-techdienstverlener HeadFirst Group in actie om daar iets tegen te doen.

Nieuw leven voor gebruikte apparaten

“We nemen graag maatschappelijke verantwoordelijkheid en vinden duurzaamheid belangrijk”, zegt Skip Saegaert is coördinator Social Return on Investment (SROI) bij HeadFirst Group. “We hadden al langer een samenwerking met Close The Gap. Deze organisatie verzamelt gebruikte computers in Europa en geeft ze een tweede leven in ontwikkelingslanden. Op die manier wordt de afvalberg kleiner en krijgen armere landen toegang tot ICT.”

Close the Gap verzamelt laptops, smartphones en printers, maakt de harde schijven schoon en controleert en configureert de hardware. Vervolgens brengt de organisatie de apparaten naar ontwikkelingslanden ter ondersteuning van educatieve, medische en sociale projecten. Saegaert: “Toegang tot ICT is essentieel voor ontwikkelingslanden, want daarmee verbeteren ook de educatieve en economische vooruitzichten van een land.”

Speciale actie rond 14 oktober

Op International E-waste Day houdt HeadFirst Group een speciale actie om werknemers en partners te betrekken bij het initiatief. “We willen onze partners inspireren bewust om te gaan met elektronica, zowel bij de aankoop als bij het afvoeren ervan. Daarnaast hopen we bij te dragen aan een vermindering van e-waste door oude apparatuur op een verantwoorde manier te refurbishen en beschikbaar te stellen voor kwetsbare doelgroepen wereldwijd.”

Hoe werkt het?

  1. Verzamel werkende oude apparaten.
  2. Meld ze aan via dit formulier: https://lnkd.in/e4pUxx2G.
  3. Breng de apparaten naar het hoofdkantoor van HeadFirst Group in Hoofddorp. Als je wilt, komen de medewerkers van HeadFirst Group de apparaten ophalen. Klik hier voor meer informatie.
HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services.Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *