"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Talent moet alle ruimte krijgen om door (verschillende) organisaties te ‘stromen’

Organisaties moeten hun talenten continu laten groeien en doorstromen, zowel intern als extern. Bij Circle8 noemen ze dit Total Talent Flow. Hiermee gaat Circle8 (voorheen Staffing Groep) verder dan de rol van een traditionele intermediair: ze zijn een strategische partner die opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandigen begeleidt door het hele inhuurproces.

Arno Pronk, director new business Circle 8: “Ons logo – een lemniscaat – staat symbool voor continuïteit. Dat is onze visie: het vinden, binden en ontwikkelen van talent is een doorlopend proces. Talent moet door organisaties heen blijven stromen.”

“Vroeger werd iemand ingehuurd, het contract liep af. Je wenste elkaar succes en hoopte elkaar weer eens tegen te komen. Nu kijken we veel meer hoe we vanuit een duurzame relatie van waarde kunnen zijn en blijven.

Wij vinden de juiste professional of het beste talent. We binden ze aan ons, zorgen voor hun groei en begeleiden ze uiteindelijk naar een volgend hoofdstuk. Dat is dat lemniscaat: vinden, binden, groeien en doorstromen van talent. Het staat haaks op de traditionele aanpak, die vooral focust op het vasthouden van medewerkers.”

Vinden

“Als het gaat om het vinden van talent, hebben we een leveringsbetrouwbaarheid van meer dan 98%. Dat hoge percentage behalen we door een sterke focus op de juiste match tussen opdrachtgever en talent. Vanuit verschillende gerichte wervingstrategieën, ondersteund door AI, kijken we daarbij niet alleen naar beschikbaarheid, maar ook naar kwaliteit en duurzame samenwerking.”

Binden

“Wij vinden het heel belangrijk om vanuit persoonlijke aandacht feeling te houden met de talenten die voor ons werken. Met oog voor hun welzijn, hun ambities en hun drijfveren. Wat drijft hen? Welke dromen en wensen hebben ze?”

Vaak is dat keuzevrijheid en uitdagend werk dat aansluit bij persoonlijke ambities.

We merken dat de keuze voor een eindklant steeds vaker wordt bepaald door het beleid van een organisatie. Dat gaat verder dan alleen duurzaamheidsbeleid.

Natuurlijk speelt het tarief een rol, maar als geld de enige motivatie is, houd je het zelden lang vol.”

Groeien

“Bij ons krijgen talenten de kans om in verschillende ‘keukens’ te kijken en daar te leren.

En wij ondersteunen die persoonlijke groei met trainingen, coaching en opleidingen, zodat zij steeds weer nieuwe stappen kunnen zetten.

Het is ook belangrijk dat talenten tijdens hun opdrachten de ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. Waar vroeger uitdagende projecten vaak naar interne medewerkers gingen en externen vooral op beheer werden gezet, is die grens inmiddels vervaagd. De vraag naar capaciteit is simpelweg te groot om nog onderscheid te maken.”

Doorgroeien en begeleiding

“Het gaat er niet om talenten jarenlang ‘vast te houden’ op dezelfde opdracht, maar om (pro)actief te kijken naar hun doorgroeimogelijkheden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Iedere twee tot drie maanden monitoren we de kans op verlenging. Als iemand goed werk heeft geleverd onderzoeken we waar nieuwe kansen liggen bij dezelfde of andere klanten, zodat ze kunnen doorstromen naar een volgende interessante functie.

Belangrijkste daarbij is natuurlijk wat het talent zelf wil. Misschien is iemand toe aan iets totaal anders, op zoek naar een nieuwe uitdaging, of een meer seniore functie.”

Aandacht

“Het draait allemaal om persoonlijke aandacht. Behandel een ingehuurd talent met dezelfde aandacht en waardering als een vaste medewerker.

Het is belangrijk dat zowel wij als de eindopdrachtgever – daar waar de werkzaamheden plaatsvinden – oog hebben voor de talenten die voor ons werken.

Die aandacht zorgt ervoor dat talenten zich verbonden en gewaardeerd voelen, zelfs als iemand de organisatie verlaat. Sterker nog, talenten die goed begeleid zijn bij hun vertrek, komen vaak terug. Uit eigen onderzoek blijkt dat 65% van de professionals na hun eerste opdracht minstens één van de volgende drie opdrachten weer via ons uitvoert.”


Kijk hieronder het webinar terug:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *