SLUIT MENU

Voormalig VVD-Kamerlid Bart Smals is de nieuwe directeur van branchevereniging Bovib

De branchevereniging voor intermediairs en brokers heeft een nieuwe directeur: Bart Smals. Hij heeft zowel een hoop ervaring als bestuurder en toezichthouder, als kennis van de arbeidsmarkt. “Mijn overtuigingen over de arbeidsmarkt passen goed bij deze rol.”

Het bestuur van Bovib kondigt aan dat Bart Smals per direct is aangesteld als directeur van de branchevereniging voor intermediairs, brokers en MSP-dienstverleners. Hij  neemt het stokje over van kwartiermaker Alexander Kist (W&RKadvies).

Smals heeft kennis en ervaring op het gebied van de arbeidsmarkt, politiek en bestuur. Hij is van huis uit apotheker en begon bijna 25 jaar geleden als werkgever. Daarnaast werd hij al gauw actief in de politiek en de polder. Zo was hij vicevoorzitter en cao-onderhandelaar bij de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en bestuurslid bij het PMA Pensioenfonds voor medewerkers van apotheken en gemeenteraadslid voor de VVD.

Politieke ervaring en visie

Vanaf 2021 was hij Tweede Kamerlid namens de VVD en hield hij zich bezig met het arbeidsmarktdossier. In die rol maakte hij kennis met Bovib en zocht hij samen met de branchevereniging naar manieren om de arbeidsmarkt op een moderne manier vorm te geven.

Als directeur van de Bovib wil hij blijven bijdragen aan de vernieuwing van arbeidsmarktbeleid. In nieuwe wet- en regelgeving moet vooral ruimte blijven voor moderne manieren van werken, benadrukt Smals. “Daar zal ik al mijn kennis, kunde en contacten maximaal voor inzetten.”

Motivatie en doelen voor Bovib

“Ik heb een sterke intrinsieke motivatie die past bij de doelen van de Bovib”, vertelt Smals. “Ik zie dat de manier waarop arbeidsrelaties nu zijn vormgegeven vaak niet past bij de behoeften van werkenden en werkverschaffers. De Bovib vertegenwoordigt partijen die het mogelijk maken om op een zo prettig mogelijke manier vorm te geven voor beide partijen. Het is de hoogste tijd dat we onze wet- en regelgeving laten aansluiten op de behoeften van werkenden en Bovib kan daaraan bijdragen.”

Een andere belangrijke taak voor de nieuwe directeur is de verdere professionalisering van de Bovib. “Het is inmiddels een volwassen vereniging met een bedrijfsbureau, daar mag het bestuur heel trots op zijn. Ik wil er als directeur op voortbouwen, samen met de leden. Hun behoeften staan voorop. Verder wil ik het efficiënt en effectief aanpakken, zoals ik dat ook deed als ondernemer.”

Uitdagingen en kansen

Hij voelt zich vereerd om de rol van directeur op zich te nemen. Smals: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team en onze leden te werken aan de toekomst van de sector. In deze tijd is er veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over het opheffen van het handhavingsmoratorium op schijnzelfstandigheid. Ik dank het bestuur van de Bovib voor het vertrouwen wat ze me geven. We staan voor uitdagingen, maar er zijn ook volop kansen die we samen kunnen grijpen.”

Kwartiermaker Alexander Kist zal nog een korte periode in functie blijven om Smals een vliegende start te geven. Daarnaast is Bovib nog op zoek naar een manager Bedrijfsbureau om de resterende taken van de kwartiermaker over te nemen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *